Sommaren är kort

Hej och hå, nu är det redan Augusti och sommaren är snart slut. För att citera Thomas så är sommaren kort och det mesta regnar bort. Det låter kanske lite cheesy men på denna, liksom förra sommaren passar det perfekt, tyvärr. Det hade varit mycket bättre om sommaren hade passat ihop med någon schysst line från sommartider av Gyllene tider. Men vad ska man göra, dessutom finns det ju inget dåligt väder; endast dåliga kläder.

I sommar har jag tagit en paus från allt som har med plugg och göra och jobbat i en fiskbutik på Smögen, kul! Den enda gången jag lämnat denna gamla fiskeby är när jag skulle på Way out West, vilket också var superkul. Men som sagt är hösten alldeles runt hörnet och nu är det dags att återuppta mitt “superseriösa” liv som student.

Titta jag är på en klippa!

Titta, jag är på en klippa!

Sista året som student

Många av er kanske ska börja sitt första år på universitetet, men inte jag för jag börjar på mitt sista! Det känns lite konstigt att det redan börjar ta slut och att man snart ska ut i vuxenlivet, en känsla som jag vet att jag delar med många andra studenter. Det är ett rätt konstigt fenomen: det här med att man pluggar i flera år för att sedan börja jobba, men när man väl börjar bli klar med plugget så vill man bara fortsätta. Det beror nog på en blandning av de friheter man har som student och ens stora umgängeskrets. Det finns väl ingen gång i livet du har chans att träffa så mycket folk och skapa starka vänskaper som under studierna?

Titta jag är på en scooter

Titta, jag är på en scooter

Tillbaka till rutiner

Jag har alltid trott att livet som student är det mest ostrukturerade levnadssättet. Men efter en sommar på Smögen längtar jag tillbaka till Lund för att styra upp min vardag lite. Det finns många anledningar att sakna studentlivet, men rutiner trodde jag aldrig skulle bli en av dem. Hursomhelst så ska jag tillbaka till Lund och skaffa mig ett anständigt liv nu, det är lättare att kunna sköta plugget bra då också. Ett tips till alla nya studenter är att skapa schyssta rutiner i början när man inte riktigt vet hur mycket tid man behöver lägga på studierna, när man vet de så kan man ju tumma på sina rutiner hejvilt.

Over and Out!

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt