Sommar i Lund

Nu börjar terminen lida mot sitt slut. Sommaren i Lund väntar och alla studenter börjar bli klara med sina tentor och uppsatser. Vad finns det då att göra i Lund under sommaren?

Jag tänkte ge er en 5-punktslista med tips på sommaren i Lund!

 

  • Botaniska trädgården

Där det händer! Alla studenter som är kvar i Lund tar fram filtarna och fotbollarna/volleybollarna/freesbena och kör dagshäng i botaniska trädgården.  En jättefin park som bjuder på en stor gräsplätt där du kan spela kubb, sola och grilla och även en trädgård av sällsynta växter.

  • Lommabeach

Staden Lomma ligger ca 10 min från Lund med buss ( ca 20min med cykel ) och har en fin och populär strand. Dit åker många lundabor de varma dagarna och svalkar sig. Perfekt att åka dit under sommaren då Lund inte har något hav. Dessutom finns där volleybollnät så att man kan spela lite med sina kompisar!

  • Upptäck Skåne och Danmark

Under terminens gång kan man ha så fullt upp med studier så att man kanske inte hinner utforska Skåne mer. Storstaden Malmö ligger 10min från Lund med tåg och Danmarks huvudstad Köpenhamn ligger 40 min med tåg från Lund. Där finner ni både kultur och nattliv.

  • Frisbeegolf

Frisbee är en aktivitet som är underskattad. Jag har dock aldrig sett så många kasta frisbee som jag ser i Lund. Studenterna drar fram frisbeerna så fort värmen kommer fram och aktiviteten ser väldigt härlig ut. Öka spänningen lite med en mysig frisbeegolfbana!

  • Utomhusgym

Om du är en sportknutte passar Lunds flera utomhusgym för dig! Staden har många nybyggda utomhusgym som har allt som behövs. Om du ändå ska svettas, kan du göra det utomhus mitt i stadsparken och nära till en glass efteråt!

Har konstigt nog inte tagit så många bilder på sista tiden, men 1 hade jag! Första doppet för några veckor sedan, det var kallt!

Har konstigt nog inte tagit så många bilder på sista tiden, men 1 hade jag! Första doppet för några veckor sedan, det var kallt!

 

Puss och kram / Sandra

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt