Mot slutet av resan som Lundastudent

Hej på er!

Tiden rusar iväg ordentligt och snart, snart är ännu en termin till ända. I sommar har jag avklarat nio (9!!!) terminer vid universitetet, och jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Jag antar att det stämmer att tiden går fort när man har roligt – och i Lund har man sannerligen just det. Det tar ett tag att som ny i Lund förstå sig på denna studentikosa oas, men när man börjat bekanta sig med allt som erbjuds – från nationsluncher och debattkvällar till spex och journalistik, från idrottssällskap och Radio AF till sittningar och baler – innesluts man nästan som i en bubbla. Och jag förstår det.

Under min tid  i Lund har jag engagerat mig i lite olika föreningar. Kåren jag tillhör, Juridiska föreningen, har ett näringslivsutskott som hjälper oss studenter att hålla kontakt med och förbereda oss för det kommande arbetslivet. Genom events, föreläsningar och happenings bereds man möjligheten att tidigt lära känna framtida kollegor, ett oerhört bra komplement till den i övrigt företrädesvis teoretiska utbildningen. Under 2014, dvs mitt andra studieår, var jag vice ordförande i det utskottet, och innan dess hade jag jobbat på massor av olika event. Genom utskottet var jag också med och anordnade våra JiA-dagar 2014, vilket är juriststudenternas arbetsmarknadsdagar som går av stapeln i oktober varje år.

Kommittéporträtt inför JiA-dagarna 2014!
Foto: Nanna Holmgren

Just nu är jag – som ni säkert förstår – en av universitetets ambassadörer, som åker runt i landet på utbildningsmässor och uppdrag, för att svara på frågor och ge er potentiella blivande Lundastudenter ett hum om vad ni har att vänta er. Och ja, förresten – det heter Lundastudent, inte Lundstudent. Lund ligger ju faktiskt i Skåne, och då får det heta så också.

Daniel, Andreas och jag representerar på utbildningsmässa i Jönköping. Lika coola som vanligt. KUL! 😀

Detta är bara två av ett oändligt antal möjligheter man kan välja om man är sugen på att göra något vid sidan av studierna. Som jag sa inledningsvis går tiden oerhört fort när man har roligt – snart har jag bara en sista termins uppsatsskrivande kvar, innan jag släpps lös på arbetsmarknaden. I veckan har jag haft intervjuer för uppsatspraktik, ett moment där man ges möjlighet att kombinera praktik med uppsatsskrivande, och jag börjar verkligen se slutet på resan Lund. Än är det inte över dock. Man kanske ska hoppa på en fristående kurs till hösten istället…?

Ha det gott, vänner!
/Hanne

Det här inlägget postades i Ny i Lund, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt