Planering

Glad Alla Hjärtans Dag allihopa!

Oavsett om man har någon att spendera denna dag med eller där man istället har gjort upp andra planer, så är det just sådana dagar som man som student verkligen uppskattar, att man kan göra precis som man vill med sin dyrbara tid.
Man har alltså friheten till att planera sina dagar efter sina behov, eller ja utöver den obligatoriska schemasatta studietiden.
Jag har oftast 2 timmar föreläsning etc., per dag som jag går på. Därefter har vi egen pluggtid. Även om man har den friheten, kan det ibland vara lite jobbigt att planera sin tid. Detta gör så att man under vissa dagar inte prioriterar lika viktiga saker, vilket slutar med att man skjuter fram det viktiga så som t.ex. plugg.
Men det är just sådant man lär sig under utbildningens gång, där man hittar sin studieteknik.
På min utbildning(systemvetenskap) jobbar vi mycket i grupp, vilket gör att man måste anpassa sig efter varandra och se till så att gruppdynamiken fungerar. Alla har sitt ansvar, vilket är väldigt viktigt att respektera. Detta gör så att min studieteknik har förändrats lite(eller mycket då jag egentligen inte hade någon) och därför startar jag dagarna tidigare än vad jag brukar göra.
Jag har helt enkelt lärt mig att göra viktiga saker så som plugg först, för att sedan njuta av dagen till fullo precis hur jag själv vill.

För att koppla av från skolan, brukar jag träna eller umgås med familj och vänner. Jag tycker det är otroligt viktigt att fokusera på något helt annat än plugg några timmar om dagen för att få ny energi till nästa pluggdag.
Så ett tips ifrån mig till er när ni börjar plugga, är att prova er fram. Se hur andra gör eller plugga i grupp om det behövs! Och använd fritiden till fullo, då det är extra väldigt viktigt att koppla av från tentastress och annat.

Dela gärna med er om era tips på studieteknik och vad ni gör för att få ny energi till plugget!

/ Emilia

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt