Ny termin – Nya inköp

Idag börjar alltså officiellt vårterminen 2016.

Välkomna alla ni som kanske börjar på erat program eller en spännande kurs idag. Hoppas ni har fått ett positivt första intryck av Lund.

Kurslitteratur

En ny termin, då man oftast startar en ny kurs, innebär oftast att man behöver köpa kurslitteratur. Just det här med studentlitteratur är ett hett diskussionsämne, hos både gamla och nya studenter.

  • Va, kostar böcker så mycket?
  • Hinner jag verkligen läsa 5 böcker på 10 veckor?
  • Finns någon av dom som pdf kanske?

Svar utifrån mina egna personliga upplevelser:

  • Ja böcker är svindyrt.
  • Nej, jag hinner aldrig läsa så mycket som jag vill.
  • Och ja, ibland finns böcker att ladda ner (GRATIS!!!) i pdf-format.

Men det finns ju det här fina fenomenet med begagnade böcker. Blocket, anslagstavlor och Facebook-grupper är exempel på bra tips när man vill sälja eller köpa begagnade böcker.

20

Kö utanför Campusbokhandeln.

Men framför allt finns Campusbokhandeln. Man lämnar in sina böcker man inte vill ha kvar, förhoppningsvis säljs dom relativt fort och vips hoppar det in pengar på kontot. Och det är lika smidigt att köpa böcker där, jag börjar alltid med att leta på Campusbokhandeln när jag är på jakt efter en bok.

Och som idag, första dagen på vårterminen, var Campusbokhandeln ett väldigt populärt ställe. Men efter att jag köat en liten stund i ett kyligt Lund  kunde jag så fint hämta ut min bok som jag reserverat på deras hemsida.

Allt frid och fröjd. Nu taggar vi vårterminen 2016.

 

//Susanne

PS. Just det. Dagens andra inköp var om möjligt ännu viktigare. En ny stänkskärm till bakhjulet på min cykel. Det är lite blött i den här stan emellanåt och nu är jag trött på att alltid ha en jacka med en prickig rygg.

Men nu så. Ny bok och ny stänkskärm. Går ju inte att bli mer redo.

Det här inlägget postades i Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt