Ny kurs – och ett litet spartips…

Hej på er.

Terminsstart
Känns som om det var en evighet sen jag skrev här på bloggen. Sen mitt förra inlägg har jag hunnit med både jullov, skicka in uppsats med 23 minuters marginal till deadline, åka på en 2- veckors mysig influensa samt att börja en ny kurs som heter Bevarandebiologi.

I flera av de senaste inläggen här på bloggen har det handlat om terminstart och bra saker att tänka på när man är ny i Lund. Jag tänkte inte vara sämre utan ska nu bjuda er på mitt senaste spartips (det blir även ett bra ”rensa-skrivbordet-tips”).

Tips från coachen
Svara ärligt, hur ofta tar ett kollegieblock slut i lagom anslutning till att en kurs slutar? Nej precis, typ aldrig. Det blir alltid så där löjligt lite kvar i varje block, och ändå vill man börja i ett nytt block till nästa kurs.  Det hela slutar med att man (i alla fall jag) har en hög med påbörjade kollegieblock på skrivbordet som bara växer ju fler kurser man hinner läsa. I samband med att min nya kurs, Bevarandebiologi, började tänkte jag att nej, nu får det vara slut på det här. Jag är dessutom en sån här människa som inte kan slänga saker som är halvfärdiga eller halv-slut, oavsett om det gäller matlådor, schampoflaskor eller kollegieblock, de ska användas till max!!

Så nu är jag inne på mitt femte kollegieblock på den här kursen tror jag, men oj vad högen med halvfärdiga block på skrivbordet ha minskat. Och dessutom har jag sparat en slant genom att inte behöva köpa nya block. Tadaaam!!

Rensning och sparande på en gång: Använd upp dina halvfärdiga kollegieblock.

 

Studieteknik
Jaha tänker ni, hon är sån här omodern typ som inte skriver på dator… Ja exakt sån är jag. Papper och penna är ovärderligt på föreläsningar om ni frågar mej. Många skriver på dator, absolut, det är helt enkelt en fråga om studieteknik som också flera inlägg på den här bloggen handlar om. Det gäller att hitta vad som passar bäst för just dej.

Biologihuset i vinterskrud.

Perfekt cykelföre…

…och nån som gillar vinter.

Cykelsäsong året om
För övrigt kom vintern till Lund i förgår. Vinter på riktigt alltså. De flesta går här och gnäller. Jag myser så in i norden. Älskar snö. Hade cykelbanorna dessutom varit plogade hade jag älskat snö ännu mer. Ja det är cykelsäsong året om, det tar bara lite längre tid att ta sej till skolan just nu….

Ha det fint!!
//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt