Någon form av sommarlov

Hej på er.

Först och främst, ett stort grattis till Omar och Dennis som avslutat sina studier och ska ge sej ut i stora läskiga vuxenvärlden. Lycka till på färden! 🙂

För oss som är kvar då, som har ett eller flera år kvar här i vår fina studentstad Lund. Vad händer nu? Ja man undrar…

I mitt förrförra inlägg så lovade jag att jag skulle ta upp det här med mina sommarplaner och guess what? Det är precis vad jag ska göra nu.

DSC_0617

Plaskblöt men nöjd tjej när sista arbetet för terminen är inskickat!

Vårterminen är avklarad

Igår skickade jag och resten av mina kurskamrater in sista arbetet för den här terminen. Så himla skönt. Det går knappt att beskriva hur bra det känns. Det var nästan så det inte gjorde nåt att det spöregnade och var svinkallt när jag cyklade hem från skolan, för arbetet var ju inskickat.

Många avslutar sina terminer (och därmed kurser) med tentor men min kurs hade ett annat upplägg där vi skrev tentan redan i maj och har avslutat med ett arbete istället. Det finns för- och nackdelar med bägge uppläggen.

Sommarlov. Typ.

Så nu har jag alltså sommarlov. Yaaay!! I hela 5 dagar. Sen är det dags att stämpla in på årets sommarjobb. Som jag nämnde i mitt förrförra inlägg så kom jag in på två sommarkurser men på grund av ekonomiska skäl (välkommen till en students fantastiska ekonomi) valde jag att tacka nej till dom och satsa på ett sommarjobb istället. Men ja, det var ju också lättare sagt än gjort. Tyckte jag var duktig i år och sökte flera sommarjobb som hade någon form av anknytning till min utbildning. Men tyvärr gick det inte i år, bättre lycka nästa gång.

Tack och lov är jag otroligt bortskämd när det gäller sommarjobb. Har under 9 somrar jobbat på Kustbevakningens kontor där jag hjälper till administrativt. Fakturor, registrering av handlingar och bemanning av receptionen är vad jag sysslar med där. Och kommer syssla med även i år. Tack snälla kustbevakningen för att ni tar emot mej i år också. Nej, det kanske inte är vad jag har tänkt att syssla med efter min utbildning. Men till dess är det världens bästa sommarjobb.

DSC_0621

Nybakat lingonbröd. Mmm, det luktar gott…

Intar soffläge

Så fram till måndag morgon, då det är dags att stämpla in i kungens tjänst, intar jag soffläge. Ska öva på att göra absolut ingenting för är det något jag är kass på så är det just det. Idag innebär ingenting promenad med min kompis Jennie, brödbak och Downton Abbey på Netflix.

 

Tack för mej. Hoppas ni också njuter av erat sommarlov. Det kanske dröjer någon dag till innan ni är där, men håll ut. Nu är det nära.

Vi hörs i sommar.

//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt