Mitt sommarlov, so far…

Sommarjobb

Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli…tralalala…

Ja det ska det, men först ska jag jobba några veckor. Som jag nämnde i mitt förra inlägg blir det ännu en sommar på min kära Kustbevakning, hemma i Karlskrona. Och hux flux har redan två veckor gått. Eftersom jag jobbat där flera somrar var det många kära återseenden när jag stövlade in första dagen. Det finns många fördelar med att återvända till samma sommarjobb: dom känner mej, jag känner dom, jag vet ungefär vad jag ska göra och framför allt så behöver jag inte komma hem och skämmas över att jag inte kommer ihåg ett enda namn. Tack och lov heter mina arbetskamrater ungefär samma sak som förra året.

Först jobb, sen semester

Så nu blir det 6 veckors jobb, 2 är ju redan avklarade. Sen ska jag ha välbehövlig semester. Men fram till dess, vad händer då? Man måste väl göra något kul också?  Såklart man måste. Det vankas bland annat både släktträff, examensfest, och en del orientering innan semester är här. Det gillas starkt. Och dessutom har en alldeles utomordentligt trevlig midsommar med fina vänner i ett blåsigt Falkenberg precis avslutats.

Tänkte bjuda på ett litet smakprov på delar av vad jag hunnit med sen skolan slutade, i bildform. Och som sej bör har det absolut inte alls med skolarbete och göra.

balkongfika

Avslutade terminen i Lund på bästa sätt. Balkongfika med jordgubbskaka, trevligt sällskap och en strålande sol. Hej sommar!

 

bröllop2

En bröllopsfest för sambons kusin i Småländska skogarna. God mat, roliga filmer från när brudparet var små, mer god mat och ett otroligt kvalmigt väder.

Jobb

På plats på sommarjobbet. Jag må vara behörig till en del jobb men verksjurist är definitivt inte ett av dom. Att skylten fortfarande sitter kvar är dock lite komiskt då ett par stycken (för mej okända medarbetare) redan har gått förbi och tilltalat mej som myndighetens jurist… Jodå, man har ju trots allt 30 högskolepoäng i juridik 😛

sol

Till sist sägs det att Karlskrona leder solligan än så länge i år (Källa: Väldigt okänd). Det har uppenbarligen sina fördelar att bo hemma ett tag (förutom då att matlådorna lagar sej själv, disken diskar sej själv och baske mej om inte strumporna parar ihop sej själv också).

Fortsätt njut av era sommarlov, oavsett om ni jobbar, steker på stranden eller läser en spännande sommarkurs.  Nu ska den hårt arbetande kvinnan gå och lägga sej. Att börja jobba 7:30 är aningens chockartat när skolan sällan börjat innan 9:15 det senaste halvåret. Men en cykeltur till jobbet och balja kaffe när man väl kommit fram gör susen.

Ha det fint allihopa!!

//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt