Mitt år i Boston

Nu har jag varit tillbaka i Sverige och mitt älskade Göteborg i två veckor och det börjar verkligen sjunka in att jag inte ska åka tillbaka till Boston som varit mitt hem det senaste året. Tänkte att jag ska försöka sammanfatta min utbytestid i det här inlägget.

Augusti 2014: Kom till Boston med redan fixat boende vilket var väldigt skönt. Suffolk University Law School har inget campus och de hjälpte inte till med boende. Det är svårt att veta när man kommer till en helt ny stad var och hur man ska bo men allt löser sig alltid till slut. Den generella standarden på bostäder i Boston är avsevärt sämre än i Sverige och hyrorna är löjligt höga vilket kan vara värt att ha i åtanke när man väljer bostad i USA. På bloggen “Från Lund till USA” skriver Elin ett riktigt bra inlägg om boende för utbytesstudenter i USA. Läs detta här.

DSCN1763

September 2014: Skolan börjar och slås av hur enormt mycket läsning man måste förbereda inför varje klass och professorerna ger hemläxor. Suffolk har dessutom kvällsföreläsningar som sin grej. Kan konstatera att föreläsningar kl 8-10 slår föreläsningar kl 20-22 alla dagar i veckan. Kom dock in i läsningen väldigt fort och lärde mig att skumma lika bra i engelska böcker som i svenska böcker. Började lära känna staden lite mer och hängde en del ute vid Charles River. Blev även en vända till Cape Cod och Niagarafallen samt min första och sista baseboll-match. Baseboll är verkligen sjukt tråkigt.

IMG_2744

DSCN1794 DSCN1873

IMG_8028

Oktober 2014: Upptäcker fler och fler fördelar med Boston såsom brunch, burgare och en bussbiljett t/r för 20 dollar till New York. Jag älskar för övrigt restaurangkulturen i USA. Det känns som standard att gå ut och bruncha eller äta ute på restaurang. Känns som att Sverige också börjar ta efter men det är inte alls lika plånboksvänligt att göra det i Sverige som i USA. Brunch-måsten i Boston: the Paramount, Eastern Standard, Beacon Hill Hotell&Bistro, Aquitaine, Zaftig’s, Tatte och Joe’s. Inser även att distansförhållande är sjukt jobbigt och var väldigt ledsen stora delar i början av min tid i Boston. Som tur var hade jag Hanna. Hanna och jag har gått i samma klass sedan termin 1 men har aldrig riktigt hängt innan Boston. Är så himla glad att vi hamnade i Boston tillsammans för hon är en fantastisk person och numera en av mina bästa vänner. Min kille kom och hälsade på i oktober också och stannade i två veckor.

hannaochlinda

November 2014: Är supertaggad för att få fira min första Thanksgiving någonsin. Och i USA dessutom. Bestämmer mig för att åka och hälsa på en gammal vän i San Francisco som jag träffade under min tid i Spanien och fira med hennes familj. Var så taggad att jag bokade FEL helg!! Så snopet. Men de var världens snällaste och firade tidig Thanksgiving bara för min skull.

IMG_3566

December 2014: Finals-hets. Fem kurser som skulle examineras under en två-veckorsperiod. Det var för jävligt. Men jag tog mig igenom det och insåg att även om höga krav ställs på studenterna under kursens gång så är tentorna inte alls på samma nivå utan mycket lägre. Det tackar jag för. Åkte hem och hade jullov för första gången sedan jag började på juristprogrammet. Fick i början av månaden även beslut om beviljat stipendium. Har skrivit tips om stipendier man kan söka i ett tidigare inlägg. Hanna och jag firade våra nya pengar med att köpa kaffe och smörgås till två hemlösa utanför 7eleven. Det är någonting som jag tycker är jobbigt med USA. De extrema klasskillnaderna och vetskapen om att de hemlösa är helt utelämnade. USA erbjuder t.ex. inget försörjningsstöd som vi gör i Sverige. Trots att det är på det här sättet i USA tycker jag att det finns en helt annan respekt för människor i USA än vad det gör i Sverige. Jag skulle bli väldigt förvånad om jag läste i en amerikansk tidning om att en hemlös person blivit misshandlad såsom tiggarna blir misshandlade och behandlade i Sverige eller att amerikanare skulle insistera på att använda sig av n-ordet på samma sätt som svenskar insisterar på att få använda ordet “negerboll.” En bekant till mig arbetar som digital marknadsförare för Högskolan i Kristianstad och hon arbetar nu med ett projektet “Hylla Öppenhet.” Hon skrev en debattartikel som tangerar detta där 82 personer just nu håller med henne medan 243 personer inte gör det. Bara det säger lite om det svenska synsättet. Pinsamt.

Januari 2015: Tillbaka i Boston. Lite färre kurser den här terminen och har dessutom fått ett internship på en amerikansk advokatbyrå – Shoffner&Associates. Boston drabbas dessutom av den värsta snöstormen på 400 år och det blir många inställda föreläsningar vilket gör att hela januari känns som ett förlängt jullov. Upptäckte matbloggen pinchofyum.com som förändrade min matlagningsvärld. Har ni någonsin brist på inspiration till matlagning – gå in och kolla! Kan verkligen rekommendera “Chopped Thai Salad with Sesame Garlic Dressing” och till dessert eller fredagsfika “Gooey Chocolate Caramel Cake.

IMG_4063

Februari 2015: Flyttade från 40 Carlton Street till 51 Anderson Street och blev en del av Beacon-gänget med Arvid och Louise. Snöstormen fortsätter och det händer inte överdrivet mycket i februari förutom skola, brunch och träning.

DSCN1767

Mars 2015: SPRING BREAK!!! Hanna, Arvid, Louise och jag åkte til Costa Rica där vi hade hyrt ett sjukt nice beach house i Manuel Antonio. Arvid hade dessutom fyllt 25 år i början av mars så vi gav honom en zipline-tour i födelsedagspresent. Jag passade även på att dyka. Inte superbra dykning men det var kul att få vara under vatten igen. Rekommenderar definitivt Costa Rica till alla som funderar på att åka till Centralamerika. En av de bästa solsemestrarna jag har varit på. Mars månad flög förbi. Var först i Costa Rica och sedan kom min kille och två kompisar från vår klass och hälsade på.

IMG_4371 IMG_4434

IMG_4385

IMG_4452

April 2015: Inser att tiden i Boston börjar gå mot sitt slut. Hanna och jag åkte till Montréal och hälsade på doktor Sture i vår klass. Hanna, Arvid, Louise och jag åkte en sväng till Martha’s Vineyard också. Efter det var det dags att komma in i “finals-mode”  igen. Sebastian och jag gick på Avengers-maraton. Dessutom gick det från vinter till sommar på en vecka. Sjukt märkligt att inte ha någon vår men vem kan klaga när det är 26-27 grader? Till skillnad från Sverige just nu… Hittade även en död mus på mitt rum. Fick panik och tvingade Hanna och Sebastian som just lämnat min lägenhet att komma tillbaka och ta hand om den. Befäste min syn på standarden av bostäder i Boston. Skickade även in min ansökan till examensarbete inför SISTA terminen! En termin kvar sedan är jag alltså färdig jurist. Känns helt overkligt då jag tänker att jag nyss började termin 1.

IMG_4653

IMG_4641

IMG_4821

Maj 2015: Verkligen på slutspurten just nu. Hade min sista finals den 5 maj och sedan åkte jag med Hanna och hennes bästa kompis till Miami i fem dagar och därefter hälsade jag på familjevänner i Washington DC innan det bar av hemåt.

Känns helt galet att vara hemma igen. Kan inte annat än att konstatera att jag har haft ett så himla bra utbyte. Det har varit skitjobbigt från stund till stund p.g.a. av distansförhållande, plugg och diverse annat. Jag är en sådan person som uppskattar saker mer efter att jag har upplevt dem och har svårt att bara njuta i stunden av vardagen och det vill jag verkligen bli bättre på. Kommer sakna våra fredagsfikor, lunchen i skolan på våning fyra med kortspel och köffe, bruncherna, resorna, taco-kvällarna. Framför allt kommer jag sakna alla mina vänner som jag träffat i Boston. Kärlek till er <3!

Det här var det sista för mig på den här bloggen. Nu väntar en sista termin i höst med alla kompisar och massa jobbsökande. Längtar så sjukt mycket efter att bli klar och börja jobba nu. Vill börja tjäna pengar och slippa leva på CSN. Vill ha en egen lägenhet som jag kan lägga pengar på och inreda som jag vill. Vill gärna ha en hund. Kanske en bil. Vill definitivt resa. Livet som student har varit helt fantastiskt men tror det är dags att gå vidare till nästa kapitel i mitt liv nu.

Tack för mig!

/Linda

Om lindalo

Jag flyttade till Lund VT-11 för att börja studera på juristprogrammet. Jag är uppvuxen i Göteborg men valde bort min hemstad då jag ville uppleva hur var att studera i en riktig studentstad. Tiden flyger förbi och jag är redan inne på fjärde året. Under min studietid har jag hunnit med att bo i korridor, jobba och vara förman på Lunds nation och engagerat mig i Fakultetsambassadörerna. Jag har även arbetat extra på en advokatbyrå och varit studentambassadör, mentor och privatlärare. Just nu ser jag fram emot min första Lundakarneval och ett utbytesår till hösten på Suffolk University Law School i Boston.
Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt