Min utbildning

Hallå alla glada läsare!

Idag sitter jag med ett projekt som vi har i skolan, där vi har fått som uppgift att bygga ett program med C# och Java. Säger det inte dig så mycket? Oroa dig inte! Innan jag började programmet hade jag ingen aning om hur programmering fungerar whatsoever. Ändå så valde jag att börja plugga ett program som innehöll det och idag är jag väldig glad över att jag tog det steget.

 

Systemvetenskap
Jag läser alltså systemvetenskap på ekonomihögskolan. Programmet har ämnen som berör IT, teknik, organisation och ekonomi i sin strävan att förstå, förklara och förbättra informationssystem och verksamhet.

Utöver programmering läser vi även ämnen så som gruppdynamik, ekonomi och organisationsstruktur etc. Programmet förbereder oss väl inför arbetslivet, där vi kommer att jobba mycket med olika slags projekt. Och det är precis det vi gör under programmet. Vi får arbeta med verklighetsbaserade case, varje termin, i grupper. Vilket är superkul då man märker vilka framsteg man tar och hur det faktiskt är att få jobba i projektgrupper. Ämnen som gruppdynamik behövs verkligen då det inte alltid är superenkelt att jobba i grupp och med hjälp av den kunskap vi har fått får man en bredare förståelse till varför och hur man löser olika motgångar. Men som andra program har vi också traditionella salstentor.

Tidigare var det nästan bara killar som läste på programmet, men alltfler tjejer har börjat läsa det och i vår klass är det nästan hälften tjejer, vilket är superkul!

Jobb
Själva utbildningen är väldigt bred och det är för att man oftast specialiseras ute i arbetslivet. Gillar man exempelvis programmering, kan man jobba som programmerare. Men är man mer intresserad av tillexempel projektledning, har man även möjlighet till att jobba som projektledare.

 

Är du intresserad? Läs mer om programmet och vad man kan jobba som här:

http://www.ehl.lu.se/utbildning/program-och-kurser/nyborjarprogram/systemvetenskapliga-kandidatprogrammet

 

 

Ha det bäst! /Emilia

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

 1. Hej Elin,
  Vad kul att höra!

  Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.

  Tack för frågan!

  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student

 2. Jag funderar på att börja plugga systemvetenskap till hösten. Vilken dator rekommenderar ni för programmet?

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt