“Liten stad” – stora tillgångar!

 

Våren kommer tidigt till Lund, ett stort plus!!

Vårskrik
Jösses vad tiden går fort nu när våren är på väg och man kan riktigt suga åt sig solenergi! Det går dock inte att förneka att Lund är den mest förvirrande staden någonsin att bo i när det kommer till vädret. Det går från regn och grått till strålande sol, till snö (!?). Trotts en mindre väderambivalens så är ju Lund lika vackert oavsett och jag blir bara mer och mer förälskad i Lund desto längre jag bor här. I gatorna, människorna, alla grymt söta hus och världens bästa falafel. Nu börjar dessutom våren närma sig och ett vårskrik i Lundagård är det ingen som höjer på ögonbrynen åt.

En inte lika vanlig, men ändock vacker vinkel på Universitetshuset som möter en om man kommer från Stortorget. Byggnaden är öppen för besök under sommarmånaderna!

Fantastisk miljö
Ja det är ju så att jag är en miljöromantiker. Det finns inget som toppar listorna så högt som vackra gamla byggnader och krokiga kullerstensgator. Att bara universitet nu är 350 år gammalt (hurra!) gör ju också att här finns en hel del fabulösa byggnader.

Universitetsbiblioteket, nu i sin vintriga härlighet, finns alla ämnesområden representerade. Här bevaras och tillhandahålls även allt svenskt tryck, häftigt!

En av lunds många vackra gator.

Universitetsbokhandeln, belägen vid samhällsvetenskapliga fakulteten mitt i Lund

En liten stad med storstadskänsla
Vi brukar ofta prata om hur Lund egentligen är ett universitet med lite stad runtomkring. Det stämmer till ganska stor del, men det gör inte stadsbiten mindre toppen, snarare tvärtom. Det märks extra tydligt när solen tittar fram och Lunds gator och torg fylls av folk som avnjuter vädret på olika sätt. Att plugga i Lund ger en fläkt av fart blandat med väldigt mycket chill, vi studenter är bra på den kombinationen!

När solen tittar fram kantas genast Domkyrkan av studenter, lundabor och besökare

Sensommarchill – picknick i Botán (Botaniska trädgården)

 

Hela världen i lilla Lund
Till Lund kommer inte bara studenter från runt om i Sverige, hit kommer även forskare och studenter från hela världen. Att träffa och lära känna folk från jordens alla kontinenter är nästan en garanti. Du kommer på så sätt ha vänner över hela världen att hälsa på! En av mina närmsta vänner här i Lund var ursprungligen utbytesstudent från England som nu stannat för att forska. En annan favoritstad är Köpenhamn, dit åker jag om jag känner för ordentligt storstdsliv!

Avskedshäng med nya vänner från Kanada och USA!

En liten sväng till Köpenhamn när man tillfälligt önskar något annat än Lund

Från Köpenhamns nya operahus där jag på min födelsedag avnjöt den bästa uppsättning av Svansjön jag sett – yes jag är ett stort balettfan!

//Stella

Det här inlägget postades i Grundläggande info, Studentliv, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt