Konsten att inte tala

Hur mycket man än planerar kommer den där veckan. Veckan där man ska göra allt och helst vara klar med det så snabbt som möjligt. Den veckan har kommit för mig nu. Jag har två projekt som ska redovisas nästa vecka, och därför måste de vara klara den här veckan. För att få ihop det hela behöver det vara god kommunikation inom gruppen så att man kan vara så effektiv som möjligt. Detta är inte så krångligt. Om man kan prata vill säga…

Jag var förkyld hela förra veckan och var rädd att jag inte skulle kunna följa med på Kräftslaget med Centerstudenter till helgen, men tack och lov kryade jag till och kunde följa med. Under lördagskvällen märkte jag att min röst blev mörkare och mörkare och jag fick bara svårare och svårare att prata utan att rösten skar sig. Jag bestämde mig då för att lägga mig, för det gick inte att kommunicera. När jag vaknade dagen efter var jag fortfarande väldigt hes, men det gick att prata, men under dagen försämrades rösten tills det att den försvann helt, och där är jag nu. En vecka full av grupparbeten och jag har ingen röst att prata med!

Jens, min pojkvän, är läkare, och han har gett mig stränga order om att inte använda min röst över huvudtaget förrän den har kommit tillbaka. Jag får inte ens viska. Jag har därför fått spendera de två första dagarna i skolan med att låtsas att jag inte kan tala. Inte för att jag skulle få fram något om jag försökte prata, men ändå. Jag har därför gjort en “så gör du”-lista för oss som är så hesa just nu att vi inte får fram ett enda ljud:

1: Om möjlighet ges, stanna hemma

Det är otroligt frustrerande att träffa på folk i skolan och inte kunna hälsa på dem, och så måste man hålla på att peka på halsen och munnen och försöka få personen i fråga att förstå att man inte kan prata. Därför är det skönt att vara hemma och arbeta istället så att man slipper känna sig dum.

2: Tacka Facebook!

När du har grupparbeten är det svårt att undvika att vara i skolan. Därför måste du kunna kommunicera med de andra gruppmedlemmarna på något sätt. Då finns det något så underbart som meddelanden på Facebook. Det man vill ha sagt kommer fram till alla samtidigt, och om du är snabb på att skriva blir konversationerna inte allt för hackiga.

3: Drick så mycket te du bara kan

För att försöka lugna ner halsen något ska du knarka liter med te. För tillfället dricker jag tre stora koppar med te om dagen, men jag tror att jag kommer behöva öka den dosen.

Förhoppningsvis kommer jag slippa behöva vara tyst snart, men min röst har inte blivit det minsta bättre, så jag vet inte när den kommer tillbaka. Med tanke på att jag har två redovisningar nästa vecka tänker jag mig att det kan vara rätt bra om den har kommit tillbaka till dess. Det underlättar lite om man säger så.

Om Dennis Widmark

Jag är 24 år och är från Stockholm. Jag studerar mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet inom Maskinteknik med inriktningen Teknisk Design. Jag har alltid tyckt om design, och naturämnena var mina favoritämnen på gymnasiet. Därför valde jag utbildningen inom teknisk design där jag kunde kombinera mina intressen. På fritiden älskar jag att träna, men jag är en typisk periodare, så beroende på när du frågar mig spenderar jag all min tid på gymmet eller all min tid med att titta på Sci-Fi-serier och läsa böcker och tidningar. Jag älskar även att spela spel som t.ex. Monopol eller Tarôt (ett franskt kortspel som liknar kortspelet Plump men som bara råkar ha samma namn som spådomsgrejen). Det blir därför många spelkvällar hemma hos mig.
Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt