Karneval, Österlenrunda och HD

Sista veckan innan Karnevalen (som jag för övrigt tycker att ni borde komma och besöka, speciellt Cirkusen) och just nu är det full rulle. Jag har precis bytt sektion inom Karnevalen och är numera med i Syeriet i Cirkusen. Det är liksom härligt att även kunna få utlopp för min lite mer “kreativa” sida och att kunna få användning för min symaskin som stått i princip orörd sedan jag fick den i födelsedagspresent på min 21-årsdag. Kan ju tillägga att jag fyller 26 i år…

IMG_2447

IMG_2450

Bilder från Syet. Jag till vänster i mitt mästerverk till onepiece och Elisabeth och Kajsa till höger med deras mästerverk till rymliga shorts.

En annan bra sak med Skåne förutom Valborg och Karnevalen är att det är nära och lätt att ta sig med tåg till olika ställen. Speciellt när jag känner för att bara ta det lugnt. Så jag passade på att åka på utflykt till min kompis Issa i Ystad och hon fick äran att ta med mig på en Österlenrunda.

IMG_2426

Vi tog en promenad längs stranden i Ystad.

IMG_2435

Besökte lite olika små gårdsbutiker.

IMG_2431

Och åt, seriöst, världens godaste pizza på Fridens gårdsbutik.

En annan sak som jag hunnit med på senaste är att jag har varit i Högsta Domstolen och pläderat. Det var ganska coolt ändå att kunna få plädera inför de personer som jag ständigt refererar till i uppsatser, tentor och hemtentor.

IMG_2474

IMG_2463

Jag och min kompis Hampus var med i en casetävling anordnad av Juridiska föreningen och Mannheimer Swartling. Det har varit en riktigt rolig erfarenhet och jag rekommenderar verkligen er som tänker börja studera att vara med på sådana typer av tävlingar/event. Det är liksom kul att kunna få göra något praktiskt emellanåt. Dagen avslutades med en bankett på MSAs kontor (måste även tillägga att de hade en egen bar(!) på nionde våningen, fri bar dessutom) där vinnarna tillkännagavs. Detta årets Svenska Juridiska Mästerskap togs (tyvärr) hem av Stockholms universitet.

Om lindalo

Jag flyttade till Lund VT-11 för att börja studera på juristprogrammet. Jag är uppvuxen i Göteborg men valde bort min hemstad då jag ville uppleva hur var att studera i en riktig studentstad. Tiden flyger förbi och jag är redan inne på fjärde året. Under min studietid har jag hunnit med att bo i korridor, jobba och vara förman på Lunds nation och engagerat mig i Fakultetsambassadörerna. Jag har även arbetat extra på en advokatbyrå och varit studentambassadör, mentor och privatlärare. Just nu ser jag fram emot min första Lundakarneval och ett utbytesår till hösten på Suffolk University Law School i Boston.
Det här inlägget postades i Ideellt engagemang, Lundakarnevalen, Studentliv, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt