Inspirationsdagar vid Lunds universitet

Tisdag och onsdag denna vecka har det varit Inspirationsdagar på Lunds universitet. De olika fakulteterna har haft föreläsningar om olika program, vad man kan arbeta med som till exempel molekylärbiolog, och om vad det innebär att vara student vid ett universitet.

Den naturvetenskapliga fakulteten hade också informationsbord där alla institutioner fanns representerade. Dels var det några studievägledare och dels några studentambassadörer som stod och svarade på alla tänkbara frågor de gymnasieelever som kom på besök hade. Jag stod som representant för Biologiska institutionen, och det var riktigt roligt! Jag fick många frågor om allt möjligt som hade med studier inom biologi/molekylärbiologi att göra, och det var många som sa att de var väldigt intresserade av att börja studera hos oss. Så roligt!

DSC_0477

Här ser vi några av de involverade i de naturvetenskapliga inspirationsdagarna. Från vänster: Johan, studentambassadör från matematik; Emelie, koordinator och den som arrangerat allt så bra; Sandra, studentambassadör från geologi; Yvonne, studievägledare för miljövetenskap.

DSC_0479

För att visa lite vad man gör som molekylärbiolog tog jag med mig en mikrotiterplatta, några labresultat samt två exempel på kurslitteratur. Vi hade också med oss kataloger och profilbroschyrer som de som var intresserade kunde ta med sig hem i en påse från Naturvetenskapliga fakulteten.

DSC_0481

Som extra dragplåster hade vi också dessa söta Madagaskar-kackerlackor, även kallade väsande kackerlackor då de väser och vibrerar när man klappar dem. De drog verkligen många till sig!

DSC_0484-1

En sista sak vi erbjöd de som var intresserade var att följa med på institutionsbesök. Vi gick då runt i små grupper i de hus där de olika institutionerna huserar. Vi tittade på laborationssalar och lite annat som kan vara av intresse för den som planerar att söka sig till exempelvis Biologiska institutionen. Igår var vi även och tittade på djurlabben, där eleverna bland annat fick titta på ett exemplar av världens största, nu kända, dyngbagge. Det verkade vara en uppskattad rundvandring!

Överlag verkar de som hälsat på oss ha varit nöjda, och åtminstone jag tycker det gick över förväntan. Folk vågade verkligen fråga och prata med oss, och de ställde relevanta frågor och var nyfikna. Om jag inte uppfattade det fel var det dessutom publik/deltagarrekord, vilket måste ses som en stor framgång!

Förhoppningsvis lyckades vi övertyga några om att börja vid Naturvetenskapliga fakulteten efter gymnasiet!

/Elin

 

Det här inlägget postades i Mässor, Studentliv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt