Individuella valet, öppet hus, förintelsens minnesdag och mer

Gymnasieeleven Linda-Maria gästbloggade under vårterminen 2016.

Hej! Linda-Maria här igen. I mitt förra inlägg som du kan läsa här skev jag till mestadels om stressen som uppstår innan jullovet. Men nu kan man säga det samma nu när vårterminen är i full gång. Nu har jag fått tillbaks många betyg och det har ändå lossat lite på skruvarna. Nu gäller det bara att komma in i skolrytmen igen.

Låt mig berätta lite om de första två veckorna på vårterminen:

Ny mattekurs

En ny mattekurs har satt i gång nu, matematik 4, och det var precis lika jobbigt som jag hade tänkt mig. Men som vanligt gäller det att inte tappa fokus och plugga. Speciellt nu när jag har både kemi- och fysikprov strax.

Individuella valet

Också, så har vår studie- och yrkesvägledare gått omkring i våra klasser och berättat lite om hur vi ska tänka kring det individuella valet nästa år. Jag funderar på att välja matematik 5 och utökat program med mattespecialisering, retorik eller italienska men det måste rektorerna godkänna. Frågan är om mattespecialiseringen är tillräcklig viktig just nu eller om jag ska ha tålamod tills man studerar det på universitetet. Å andra sidan, kanske man ska välja något mer avslappnade och roligt såsom italienska, för att till sommaren kunna sola på Siciliens stränder och lyssna på Toto Marino och förstå vad han sjunger om. Eller kanske ska jag bli bättre på att tala med folk och gå retorikkursen? Hur skulle ni göra?

Öppet hus

Den 19 januari hade Östra Reals gymnasium öppet hus där jag fick stå och representera Science club och miljörådet samt naturvetenskapsprogrammet. Där stod jag med mina vänner Attessa, Emmy, Louise, Max och Yasmine. Det var så roligt att stå och prata med föräldrar och elever som jag möjligtvis skulle träffa igen nästa termin. Både elever och föräldrar var mycket nyfikna vad som gällde lärare, schemat och speciellt hur framtidsutsikterna efter Östra Real kunde se ut. Jag hoppas att jag kunde hjälpa dem att välja rätt.

bast

Förintelsens minnesdag

Fredag den 22 januari uppmärksammade vi förintelsens minnesdag. Östra Real fick besök av Tobias Rawet som överlevde förintelsen. Han höll föreläsning och berättade till alla elever i årskurs 2 hans upplevelser under andra världskriget. Hans berättelse gjorde stort intryck på mig och det har förstärkt min vilja att kämpa för att sådant inte ska hända igen. Det var en väldigt gripande föreläsning följd av en frågestund då eleverna själva kunde få svar på frågor som de hade.

Vi påmindes om att vi alla har ett stort ansvar att värna om att alla människor är lika värda.

1918604_1132190583465670_3786581191010137732_n (1)

Annars, så har jag något roligt att se fram emot snart: Berzeliusdagarna. Då jag och en annan elev från Östra Real har blivit utvalda för att vara med, och det ser jag fram emot! Men mer om detta nästa gång.

Tack för mig och god fortsättning på det nya året!

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. januari 24, 2016 | 8:56 e m | Alexander Liamsson

    Underbar inlägg! 10/10

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt