I väntan på invasionen

Blir det plugg i höst?

Har ni sett att andra antagningsbeskedet har kommit? Om inte, kika in på antagning.se och läs det. Kanske knep du en plats på din drömutbildning. Hoppas hoppas!

Och gjorde du inte det så misströsta inte allt för mycket. Det går att söka nästa år igen. Du hinner göra två högskoleprov till innan dess. Konkurrensen kanske är helt annorlunda nästa år. Du kanske kommer fram till att det finns andra utbildningar som också låter helt fantastiska.

Vad jag menar är att det finns fler chanser, många fler chanser. Läs en kurs så länge för att testa på studentlivet, det finns flera kurser som är öppna för en sen anmälan om du missat att söka. Information om detta finns också att läsa på antagning.se (himla bra hemsida det där…).

Tomt i Lund

Och till er som har kommit in, antingen på första eller andra urvalet, stort Grattis!! Nu väntar några väldigt roliga och lärorika år framför er. Ladda för både plugg och roliga upptåg här i Skåneland.

Och Lund saknar alla sina studenter just nu kan jag meddela. Jag kom tillbaka till Lund förra måndagen, hade inte sett min lägenhet på 8 veckor men den stod kvar. Blommorna däremot hade lite delade meningar om hur semestern varit…

växter

Dom ser lite halvhängiga ut tycker jag…

Sakta men säkert börjar studenterna droppa in här i staden. Men vi väntar så klart på invasionen av alla nya studenter. Lund är en sådan stad (säkert i sällskap med flera andra studentstäder här i landet) som dör lite under sommaren. Nog för att det händer grejer här ändå men det känns att det fattas något. Typ halva befolkningen.

I väntan på höstterminen

Vad gör jag då i väntan på att skolan och mitt tredje år på kandidatprogrammet i Naturgeografi ska börja?

  • För det första tar jag sovmorgon. VARJE dag! Herregud så skönt. Men måste nog snart sakta men säkert vänja mej av med det, annars kommer jag ju få en chock måndagen den 31 augusti…
  • Jag övar på att göra ingenting. Ärligt talat är jag rätt kass på det så jag har lovat min omgivning att träna på det. Där spelar min fantastiska balkong en viktig roll. Med nyinköpt solstol går det ändå förvånansvärt bra.
  • Jag träffar mina vänner som också är tillbaka i Lund. En del har jag inte sett sen innan sommarlovet, då finns det mycket att prata om. Igår blev det t.ex. en cykeltur tillsammans med en av mina vänner till Skryllegården i Dalby. En trevlig utflykt om man vill se lite skog här bland slätterna 😉
  • Apropå utflyktsmål så har även Lomma Beach hunnits med, Lunda-bornas egna riviera. En lång fin sandstrand med långgrunt vatten att bada i. Kanske ska erkänna att jag dock höll mej på land, badkruka som man är.
Lomma

Lomma Beach en fin sommardag. (Bild från www.lomma.se)

Vad gör ni på er lediga tid (jag hoppas ni har liiiite av den varan åtminstone)?

Nu ska jag fortsätta med mitt fullspäckade schema. Hoppas vi ses i Lund om ett par veckor.

//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt