I huvudet på en student

Jag lider av skrivtorka (eh igen?!) efter för många timmar på ett CASE där siffror gjorde mig lite för förvirrad. Just nu sitter jag vid mitt köksbord med TV:n i bakgrunden och jag ville skriva något oerhört vettigt (Märker ju att mina blogg-kollegor är fantastiska på det, och är ni sugna på att läsa det, vilket jag tycker att ni ska, kan ni välja lite här beroende på vad ni är sugna på:
Ny i staden
Jobb efter studier?
Plugg vs Sabbatsår
Utomlandsstudier
Konsten att välja rätt utbildning

bloggen

I huvudet på en student!

…och massa massa mer finns givetvis!!
I alla fall, så gick det något på TVn om siffror och bland annat om siffran tre- förvisso inget nytt men den dyker ju upp lite här och var. Jag tänkte därför skriva lite treor om mig själv- Det är ju ändå onsdag: Veckans tredje dag, nio (okej åtta) veckor till jul (och nio delat i tre är ju tre hehe), läser terminens tredje kurs- Ja you get it, här är i huvudet på en student! Vi tänker inte bara på plugg, även om det är en stor del av ens liv.
Det enda som återstår är om ni tänker något lika som jag?

3 saker jag gör nu (bortsett från att skriva inlägget förstås…)

 • tänker hur jag ska finslipa Caset.
 • dricker citron och ingefära
 • Råkar ha på bonde söker fru på tvn.
  Studenter är extremt duktiga på att multitaska.

3 Saker jag gillar

 • Att vinna
 • Choklad
 • Mina fredagsFYS-pass på gymmet med gänget

3 saker jag fasar för

 • Mörket och kylan
 • En jobbig tenta
 • Att inte tycka om min kandidatkurs

3 saker jag vill

 • Åka utomlands där jag kan äta färsk mango på en väldigt exotisk plats.
 • Ha sommar (vår funkar också) året om.
 • kunna stå på händer länge.

3 saker jag tänker på (När jag pluggar dvs.)

 • Vad jag ska äta
 • Hur jag exakt ska strukturera mitt plugg för att lugna min hjärna
 • En bättre person, En bästa vän som inte är i Lund för tillfället!

3 saker som stressar mig

 • När jag är i o-fas i plugget. FINNS INGET VÄRRE
 • När jag inte förstår något – SOM MED CASET VI SATT MED.
 • otydlig kommunikation

3 saker jag inte kan

 • Lyssna på en föreläsare konstant en helt föreläsning…
 • Lägga mig i tid
 • Ha tålamod, jag vill kunna allt direkt. Kan därför bli lite hispig också.

3 top med plugg- DENNA VAR JU GIVEN
för mer fördelar läs här

 • Alla vänner for life jag får, NI ÄR BÄST
 • Hur mycket jag UTVECKLAS HELA TIDEN!
 • Att känna sig smart- Även om mycket uppgivenhet dyker upp ofta, emellanåt.
  Denna förtjänar en fjärde punkt: Att det är en salig blandning av ALLT härligt som ibland har inslag av lite stress och någon tråkig uppgift. Tänk er en stor go, härlig godispåse- massor av choklad, söta godisar men som gifter sig perfekt med de sega godisarna man tycker om. Ibland är dessa även sura, men ändå goda. Till slut är det några få kvar, oftast de man inte är sugen på. Och då äter man dessa ändå, för de var ju helt OK trots allt, och utan dessa hade man ju inte uppskattat resten av det goda i påsen. 

 

.

 

 

 

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt