Hur hamnade jag här?

Hejhopp alla goa läsare!

En av de vanligaste frågorna jag fått på mässor och öppet hus är nog “Men hur hamnade du Lund?”. Mycket i livet bygger på tillfälligheter eller att något händer av en slump, men i mitt fall så var det nog en annan faktor som tog mig till vår allas studentstad.

Under många års tävlande i ridsport så har jag varit mycket i södra Sverige på tävlingar och som 10-åring blev jag “kär i skåne”. Sedan dess har jag varit fast besluten om att det är i Skåne jag vill vara. Punkt slut. Min första kontakt med universitetet och staden var under en hopptävling år 2012 när jag hade tävlat i Dagstorp och vi åkte in till Lund för att kika på staden emellan klasserna på tävlingen. Vi promenerade runt på kullerstensgatorna och beundrade alla gamla byggnader. Jag bestämde mig där och då att det var här jag skulle vara! Rätt lustigt med tanke på att jag inte kände någon som bor eller har pluggat här och det vore ju 1000 gånger smidigare att välja ett universitet närmare hemma. Men ni vet ju hur kärlek fungerar. När man väl förälskat sig så vill man absolut inte ha något annat.

Lustigt nog så har jag en turistbild från denna gången (mkt cool pose vid kvarteret paradiset)

Kristin 15 år. Tänk om jag när denna bilden knäpptes hade vetat att jag ett par år senare skulle cykla förbi just den där skylten var och varannan dag. Det är himla tur att vissa saker händer i livet.

Och det var i mitt fall en himla tur att hästintresset ledde mig till just Lunds Universitet. Därav så får det givetvis bli en hästbild också! (Får skicka ett tackbrev till tävlingsarrangörerna när jag tar min examen?)

Detta var min lilla historia om hur jag hamnade i Lund. Vad blir din story? (nu hoppas jag givetvis att ni skall svara “det verkade så himla bra på mässan ni var på så jag valde LU direkt” hehe)

Man kan kanske säga att jag flyttade hit för att skaffa mig en hästgård på Österlen – men jag har stannat för att jag stolt förälskat mig i en stad där utbildningen ger mig nyckeln till mitt drömliv, för att jag funnit fantastiska vänner och för att jag får vara en del av vårt fantastiska universitet.

Vi har alla haft olika vägar hit, men gemensamt är nog att oavsett hur vi hamnade här. Så trivs vi och vill inte lämna i första taget!

Ni ser det lilla fönster ovanför brandstegen? Här bodde jag min första termin i Lund. Nio kvadrat blev början. Men historian om boende spar vi till ett annat inlägg

Tveka inte på att skicka iväg en kommentar om ni undrar något! 🙂

Kram Kristin

Det här inlägget postades i Ny i Lund, Studier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt