Vad hösten erbjuder

Att titta ut genom fönstret, eller för den delen ta en promenad, är just nu väldigt vackert. Hösten är här på riktigt! Precis utanför mitt ena fönstret står ett träd som skiftar i alla tänkbara, underbara höstfärger. Vissa löv är gröna, andra djupt roströda. Vissa lite av varje. Hösten gör mig alltid glad (om man räknar bort de regniga dagarna). Helst går jag i skogen med mina hundar för att kunna njuta som mest.

hundar

Den färgsprakande naturen ger mig ett lugn i själen som ingen annan årstid kan göra. För på något sätt känner jag mig hemma bland höstlöven, flyttfåglarna, svamparna och den lagom värmande solens strålar. Hösten inspirerar mig på alla plan. Jag känner mig mer kreativ, mer motiverad till att göra saker och är gladare. Att hösten är ett tecken på att vintern är i antågande bekommer mig inte. Hade jag fått bestämma hade världen alltid varit klädd i höstfärger!

TRädsvarm

Jag älskar verkligen alla vackra svampar som kommer på hösten! Jag kan bli sittande på huk och titta på en tjusig svamp låååång tid 🙂

flugsvamp

Denna höst kommer bli extra rolig. Jag är så upphetsat förväntansfull över vad som väntar att jag har svårt att sova. För det första så skall jag äntligen göra mitt kandidatarbete. Trots fem års studier har det inte blivit av, så det är verkligen på tiden att det nu blir av! Och jag skall få göra det jag älskar och som jag i många, många år drömt om att få arbeta/forska om: multipel skleros (MS). I ett kandidatarbete hinner/får man inte göra så mycket eftersom det endast motsvarar 15hp, så jag kommer göra en litteraturstudie kombinerat med en enkätundersökning. Exakt hur det kommer läggas upp är inte bestämt till 100% ännu, men jag kommer skriva om kostens och mag-och tarmkanalens betydelse för personer med MS. Detta är ett lite kontroversiellt forskningsområde men det har visat sig att det nog är ett område att räkna med i framtiden.

Jag har själv känt länge att kosten har stor betydelse för hur vi mår. Inte bara om vi är smala eller tjocka, eller om vi får i oss tillräckligt med vitaminer så att håret växer som det skall. Nejnejnej. Man måste komma ihåg att omkring 70% av vårt immunförsvar sitter i mag-och tarmkanalen, så för mig är det självklart att detta livsviktiga system har betydelse för otroligt många sjukdomar. Jag har haft en enorm tur och träffat en professor som också tycker det. En professor som är mycket trevlig, väldigt kompetent och enormt bra att ha att göra med. Går det som vi båda önskar kommer jag även göra masterarbetet för honom. Jag ser därför min litteraturstudie till kandidatarbete som en förberedelse för ett mer kliniskt forskningsprojekt som mitt examensarbete. Och går det som jag drömmer om kan masterarbetet ligga till grund för doktorsstudier. Hoppas, hoppas, hoppas!!

Trevlig helg!

/Elin

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt