Hej från Australien!

Hej!

Nu var det även min tur att ansluta mig till studentbloggarna. Jag heter Ariana Causevic och för er som inte läst min korta personbeskrivning så är jag 23 år gammal, kommer från ett litet ställe som heter Mönsterås och ska nu börja mitt femte år på civilingenjör i bioteknik. Det stora skillnaden med att börja femman jämfört med de tidigare åren, är att jag gör det på University of Western Australia (UWA) i Perth. Under mina blogginlägg kommer ni alltså få följa mig och min tid här down under.

Jag anlände igår, efter 26h resande, till Perth. Jag har flyttat in på mitt boende som är ett så kallat college. Här finns korridorer, små pentry-ettor och större lägenheter man delar. Jag bor i ett litet korridorsrum med delad toalett, badrum och litet kök. Största skillnaden mot det svenska korridorslivet är att maten ingår i hyran och två till tre gånger om dagen kan man gå och äta i matsalen. Och just det, du behöver inte städa själv heller! En gång i veckan kommer det någon som städar rummet. Tror jag kommer trivas här faktiskt. 😉 Största förvåningen eller kanske till och med besvikelsen måste dock vara att det är mycket kallare än vad jag tänkt. Kvällstemperaturen är runt 10°C men med inga element och väldigt liten värmelampa är det inte varmt i rummet. Ska väl dock inte klaga när dagstemperaturen under vinter är runt 20-23°C och det kommer en komma en väldigt lång och varm sommar snart!

Här kommer lite bilder från mitt halv-inflyttade rum. Hade så bråttom att packa upp för att sedan åka till Ikea att jag glömde fota innan… (Inte så rutinerad bloggare än). Här är det läggdags då vi är 6h före er men ni där hemma få ha en fin sommarkväll. Vi hörs snart igen!

 

Mitt nya hem de kommande fem månaderna - University Hall

Mitt nya hem de kommande fem månaderna – University Hall

Sängsidan av rummet

Sängsidan av rummet…

Och skrivbordssidan.

Och skrivbordssidan.

Två essentiella saker att ha i Australien är införskaffade - solstolen och solkrämen. I'm ready for you summer!

Två essentiella saker att ha i Australien är införskaffade – solstolen och solkrämen. I’m ready for you summer!

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt