Från Karlskrona till Lund

Hej på er.

Härlig blandning i Lund
Som Leila skriver om i sitt förra inlägg så är en majoritet av Lundastudenterna inte från Lund. Väldigt få faktiskt om man ska vara ärlig. I min egen klass tror jag att det finns en sann Lundabo. Så vart kommer vi då ifrån?

Ja lite överallt skulle man kunna säg. Från både Sveriges och jordens alla hörn trillar studenterna in i Lund. Blandningen är fantastisk och man får nya vänner med väldigt olika bakgrunder, vilket bara är positivt enligt mej.

Lund vs Karlskrona
Själv har jag inte flyttat så långt för att hamna här i Lund. Jag kommer från Karlskrona, ca 2,5 timmes tågresa bort. Det är därför inte världens projekt att åka hem lite då och då för att hälsa på familjen. Jag gissar att t.ex. killen från Australien i min klass inte åker hem lika ofta…

Hur som helst. Man kan inte fara hem stup i kvarten heller. Och vill inte jag komma till Karlskrona så får väl Karlskrona komma till mej. Som igår till exempel, när HIF Karlskrona anlände till Lund för att möta Lugi i handbollens elitserie.

Jag tycker om Lund jättemycket och är jätteglad att jag hamnade här, men ibland bara blir så man där lite lagom lokalpatriotisk och hemmakär. Karlskronas klack bestod ungefär av en person och ni kan ju gissa vem… Tyvärr räckte inte mitt ihärdiga hejande utan det blev en hemmaseger för Lugi med 33-30.

IMG_6062

Här ser ni HIF Karlskronas stora klack på plats på Sparbanken Skåne Arena i Lund.

DSC_0015

Heja heja dom gul-svarta!

 

Något att göra
Jaja, man kan ju inte lyckas jämt. Hur som helst var det ett trevligt avbrott i pluggandet och bara ytterligare ett exempel på vad man kan hitta på här i Lund. Som flera tidigare inlägg tar upp här på bloggen finns det otroligt mycket att hitta på utanför föreläsningssalen, oavsett om du är intresserad av musik, idrott, debattforum eller vad det nu kan tänkas vara. Just handbollstraditionen är stor i Lund och på matchdagarna ser man stadbussarna åka runt med fladdrande Lugi-flaggor på taket.

DSC_0020

Första luckan är öppnad, bara 23 kvar…

Nedräkning till jul
Till sist måste vi bara prata lite jul.  1 december idag om någon missat det. Och i vissa avseenden spelar det liksom ingen roll hur gammal man är. Traditioner är traditioner och just när det gäller jul kommer jag nog aldrig att växa upp. Tack och lov har jag en mamma som förstår att hennes 27-åriga barn också är barn och därmed inte kan räkna ner till jul utan en chokladkalender. Tack mamma.

Och tack för mej.

//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt