Fördelar med utbyte – att kunna resa!

En av de bästa sakerna jag vet är att resa. Egentligen spelar det inte så stor roll vart jag reser. Det kan vara en liten ort som Gunnebo utanför Västervik lika väl som Spanien eller Sydkorea. Som student blir jag ju dock lite mer begränsad till vilka resmål jag har råd att åka till. Därför är jag extra nöjd över att befinna mig på utbyte i Boston. Resmål som min studentbudget annars inte skulle tillåta är helt plötsligt möjliga eftersom jag redan befinner mig på andra sidan Atlanten.

För två helger sedan var Hanna och jag och hälsade på några kursare i New York. Det går helt galet billiga bussar mellan Boston och NY som tar ca 4,5 h. Vi var ute lite i sista minuten och fick betala 50 dollar för våra biljetter men det finns biljetter från typ 1(!) dollar. Karro en av tjejerna gör praktik på FN och tog med oss på AW i FN-skrapan. Det bara osade makt i den byggnaden… Det blev verkligen en kanonhelg fylld av fina vänner, god mat, shopping och lite fest.

DSCN1899 DSCN1905

IMG_3065FN-skrapan och New York.

Förra helgen hängde jag på några av de andra utbytesstudenterna och Sebastian på en bussresa till Niagarafallen. Jag tror vi satt på en buss i totalt 20 av 38 h… Men som det var värt det! Det är svårt att beskriva hur fallen var men det var så otroligt häftigt. Vi tog en tur på Maid of The Mist, båten som går nere vid fallen. Eftersom det stänker vatten från fallen så bildades konstanta regnbågar som man kunde se från båten. Jag älskar regnbågar.

IMG_8014IMG_8028IMG_3154Niagarafallen.

Bussturen som vi åkte på var en kombinerad guidad tur till Niagarafallen och Thousand Islands. Det jag tog med mig från det sistnämnda är att det faktiskt finns närmre 2000 öar men att det är för meckigt att byta namn då dressing Thousand Islands kommer härifrån. Det är även den dressingen som finns i Big Mac’s enligt guiden. På tal om guide måste jag berätta om vår lilla asiatiska reseledare. En helt fantastisk kvinna som refererade till toaletten som “happy room”. “We will stop at resting plaza for fifteen minutes. Don’t be late! There you can visit happy room and maybe have happy ending.” Definitivt en bidragande faktor till att det var värt att spendera de 20 timmarna av mitt liv på en buss.

IMG_8119IMG_8153IMG_8165

Thousand Islands.

Nu i helgen var två av tjejerna i NY, Karro och Miccan, här och hälsade på mig och Hanna. Vår skola hade Fall Ball på the W Hotel och vi fick ta med oss gäster.

IMG_3259

Fall Ball.

Annars strosade vi mest runt och visade tjejerna Boston.

10735957_10152727929846620_923435776_n

10743403_10152385393076479_1163580134_n

Harvard.

IMG_3264 10743444_10152729244776620_473287444_n

SOWA Open Market. 

Om ni någonsin åker till Boston eller USA i övrigt MÅSTE ni testa kakorna hos Cookie Monstah som är en food truck. Tjejerna tog the Salted Dog som är cookie ice cream med brownie mellan två salted caramel cookies. Men hur gott låter inte det då?! Det smakar t.o.m. godare än vad det låter…

Nu kommer jag hålla mig i Boston i två veckor när min pojkvän kommer på besök. Sedan ska vi till NY igen sista helgen när han är här. Jag har bokat en grym restaurang i NY som jag ser fram emot så sjukt mycket! Därefter ska jag till San Francisco och hälsa på en gammal vän från min tid i Spanien (fick precis veta att hon har bokat biljetter till First Aid Kit när jag kommer! :D) och sedan blir det NY igen över Thanksgiving. En del flängande men jag måste ju passa på medan jag kan!

/Linda

 

Om lindalo

Jag flyttade till Lund VT-11 för att börja studera på juristprogrammet. Jag är uppvuxen i Göteborg men valde bort min hemstad då jag ville uppleva hur var att studera i en riktig studentstad. Tiden flyger förbi och jag är redan inne på fjärde året. Under min studietid har jag hunnit med att bo i korridor, jobba och vara förman på Lunds nation och engagerat mig i Fakultetsambassadörerna. Jag har även arbetat extra på en advokatbyrå och varit studentambassadör, mentor och privatlärare. Just nu ser jag fram emot min första Lundakarneval och ett utbytesår till hösten på Suffolk University Law School i Boston.
Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Pingback: Julkänslor? | Lundastudent

  2. Hej, inte fattat att du har en blogg förren nu, men givetvis! när jag tänkte efter. Låter som du har det helt underbart, fortsätt med det <3

  3. Du verkar ha det underbart Linda! Så roligt att läsa om dina erfarenheter och märka hur roligt du har det!

  4. oktober 31, 2014 | 10:25 f m | Louise, webbredaktör

    Låter heeeeeeeeeeelt fantastiskt!

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt