En liten skolresa står på planeringen

Exkursioner

På många av utbildningarna här i Lund ingår exkursioner, studiebesök och fältarbeten. Jag har lite dålig koll på andra fakulteter men om du läser något av de naturvetenskapliga programmen kan du räkna med en del utflykter.

Under min utbildning i Naturgeografi och Ekosystemvetenskap har jag bland annat tittat på häftiga raviner på Söderåsen, grävt i jorden på Österlen och mätt växternas koldioxidupptag på Öland. Hur kul som helst att det ingår mycket praktiska moment om ni frågar mej. Det blir så mycket enklare att förstå teorin i många fall.

Från Bertilstorp till Uganda

21

Nån har resfeber och gör allt utom att packa.

På söndag är det dags för nästa exkursion. Den här gången är resfebern lite större än tidigare. Bertilstorp i östra Skåne i all ära men på söndag bär det av till Uganda. Uganda i Afrika liksom. Nån är lite smått fjollig här hemma kan jag meddela…

Börjar sakta men säkert få koll på min packning. Malariatabletter, solskyddsfaktor 50 (ja det behövs, den här blekfisen klarar inte av den svenska solen, hur ska det då gå vid ekvatorn?), sommarkläder som hade gömt sej längst in i garderoben, pass, kamera och tusen saker till. Vi får väl se om det går ner i ryggsäcken.

Erosionsmodeller och svett

Vad ska vi göra i Uganda kanske ni undrar? Förutom att vi ska hälsa på diverse skolor, åka buss i massa timmar och svettas ihjäl, så ska vi även studera erosion som är ett stort problem ibland annat Uganda. Stora mängder jord eroderar varje år och det drabbar redan fattiga bönder hårt. Vi ska försöka modellera/uppskatta erosionen och förhoppningsvis komma fram till några smarta förslag på hur den kan minskas.

22

Nån slags början till en packning. Spana särskilt in halva apoteket på hyllan.

Men framför allt ska vi svettas. Det är mitt största problem just nu. 30-35 grader är inte riktigt min grej.
Nu ska jag försöka mosa ner packningen i väskan.
Simma lugnt här hemma. Jag återkommer med rapport om resan när jag är hemma igen.

//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt