Det närmar sig…. 46 dagar kvar!

Hej & God Morgon kära bloggisen 🙂 Allt bra med er? Och hur känns det såhär ett par dagar efter höstens val är inskickade? Hoppas verkligen att alla ni som sökt #förstahandsvalet kommer cykla runt i Lund till hösten!!

13000455_10154039662444526_328297091_o

Dagsfärsk bild från första morgonpasset på “Kippen”. OBS notera supersnygg hoodie!! (Finns att införskaffa i AF-borgen hos studentinfo) 😀

I fredags gjorde även jag mina val inför hösten, såklart Lund!! Och extra kul är att fem goa vänner här hemifrån dessutom också valt LU som förstahandsval. Känns himla roligt att förhoppningsvis få sällskap av ett gäng Bohuslänningar. Längtar sååå mycket efter att flytta tillbaka nu. Hänger ständigt på BoPoolen & AFB för att scrolla runt efter boende och hålla mig uppdaterad! (Tips för dig som också är på jakt efter boende i Lund). Omöjligt att inte bli sugen på alla roliga event och festligheter när Lundakompisarnas Facebooks dessutom svämmar över av balbilder. Snart snart!!

Distansplugget flyter på och nu börjar det faktiskt närma sig på allvar. Närmare bestämt är det exakt 46 ynka dagar kvar?! Skräckblandad förtjusning deluxe – minst sagt!!! Men ändå känner jag att jag börjar hitta ett riktigt “URfokus”, ni vet när man går in i sin bubbla och man blir en riktig doer. Från att känna lite osäkerhet till att bara tänka KÖÖÖÖÖR!

För tillfället håller jag på att strukturera upp planen inför sluttentan av U-jiken. Det är ju trots allt den som allt hänger på! (okej kanske inte allt i hela världen men iaf min chans till juristprogrammet). Alla moduler, de obligatoriska proven och inlämningarna avklarade. Men nu börjar det riktiga jobbet… Det finns massa kunskap där inne men det gäller ju att kunna tillämpa den korrekt och att kunna skriva riktigt bra välstrukturerade juridiska svar också. Det skall jag fokusera på fram tills 5:e juni!

Tenta-P-planen är enligt följande

  • 1 vecka per rättsområde där jag läser kurslitteraturen igen, gör övningsuppgifter samt extentafrågor*. Färska upp och bli bombsäker på de aktuella rättsområdena!
  • Öva på att skriva tenta. Att skriva ut en gammal tenta, sätta mig vid skrivbordet och ställa en klocka på 5h och öva på att disponera min tid under tentan. Sedan jämföra mina svar med typsvaren…
  • Följa mina veckoplaneringar, se målbilden & Juristprogrammet – kämpa!! Det kommer vara värt det 1000 gånger om punkt slut.
13073104_10154039777959526_1006851986_o

Mitt sk. strukturerade kaos. Misstänker att ett större skrivbord kan bli något att önska mig i 20års-present…

 

13059718_10154039712369526_23543873_n

Andreas & jag när vi poddade, i avsnitt #3 kan ni höra oss!

PS. Har ni lyssnat på poddarna från Öppet Hus?? Klicka bara——-> här!! 

Ha det bäst alla fina läsare & släng gärna iväg en kommentar om just ditt val inför hösten? Ses vi i Lund? Är vi blivande kursare? Tell mee!! 🙂

/Kristin 

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt