Det går bra nu

Hejhej!

Hej och hå vad tiden går fort, känns ju som jag precis skrev förra inlägget. Vad är det som händer? Har till och med två inlämningar i nästa vecka, vad hände med sommarlovet? Eftersom terminen här i Leeds börjar i slutet av september hade jag ju fyra månaders lov, vilket var härligt men det känns som hjärnan har gått i djup dvala och vägrar vakna.

Igår var också sista dagen att söka till universitet så jag hoppas att ingen glömde att söka och framförallt att söka till Lund. Hur gött som helst för er som kommer hit i vår, även om det inte är så kul med vinter så är Lund staden att vara i under våren. Så hoppas att det går vägen för er som sökte hit så kanske vi ses i vår när jag kommer hem härifrån.

Rugby
Jag var och tittade på en rugbymatch mellan University of Leeds och Leeds Becket University. Det var kul förutom att University of Leeds, som jag går på, fick storstryk, och att jag inte kan reglerna för rugby samt ölen som serverades var 3.8%. Men det var väldigt många som stormade planen och blev jagade av vakter, vilket var hysteriskt kul. Det var mer än 14 000 som var och kollade vilket bidrog till en god stämning, så det gjorde inte så mycket att jag inte förstod vad som hände på planen.

Kultur
Vi hade en skoluppgift som involverade att vi skulle gå på ett vapenmuseum, kanonkul (ha-ha). Har inte riktigt lyckats ta tummen ur när det kommer till att göra kulturella saker sen jag kom hit, så det var suveränt trots att vi blev tvingade till det. Jag brukar motivera min kulturella inaktivitet med att jag är ju ingen turist, jag är faktiskt här för att studera och studenter går ju inte på museum istället har vi det bra, dricker öl, socialiserar oss och pluggar lite.

Här står jag och är superintresserad av en tuff riddare på Royal Armouries Museum, kolla så kulturell jag är!

Här står jag och är superintresserad av en tuff riddare på Royal Armouries Museum, kolla så kulturell jag är!

Kaffe i solen
När solen skiner finns det få saker som är härligare än att ta på sig ett par solglasögonen, köpa en Take-Away kaffe och sätta sig på den södra sidan av Domkyrkan a.k.a. Solsidan. Där kan man sitta och snacka om allt och inget och glömma bort allt som har med skolan att göra en stund. Det är lite som alkohol fast utan baksmällan! Som den Lundabo jag är var jag tvungen att hitta en motsvarighet till den fantastiska solsidan, det gick jättebra. Utanför town hall finns det en härlig trappa man kan sitta på och avnjuta en kopp kaffe från Starbucks, typ det enda stället som har bryggkaffe. Dessutom är det minst ett bröllop om dagen där så man får gratis underhållning, vad mer kan en student önska sig?

Här sitter jag och två svenska kompisar i våra solglasögon med vår take-away kaffe och glömde bort alla våra I-landsproblem en stund

Här sitter jag och två svenska kompisar i våra solglasögon med vårt take-away kaffe och glömde bort alla våra I-landsproblem en stund

Puss och kram/ Johannes

Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Fint att du hinner med lite ALK också. Puss och kram

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt