Bus eller go…lussekatt?

Det var ett tag sen jag skrev sist… Jag har varit uppslukad av långa sjukperioder,  veckolånga hemtentor och andra uppgifter. Nu är jag tillbaka igen, någorlunda återhämtad och med nya erfarenheter och insikter. Till exempel har jag lärt mig att gå in på Försäkringskassans hemsida och klicka på “beställ blanketter” från sjukperiod dag 1 då jag känner mig sjuk och inte vänta och se om det blir bättre för att sen få krångla mig fram med att skaffa sjukintyg och anmäla det i efterhand (vilket tog längre tid och mer energi). Så det är alltid ett bra råd – sjukanmäl dig, även om du tänker att du inte orkar eller har tid.

Det tar alltid några dagar innan pappersblanketterna kommer fram, sen ska de fyllas i och kanske kompletteras med ytterligare intyg och så ska de skickas iväg också (ibland kan jag inte hjälpa att undra om vi verkligen lever i ett e-samhälle…). Varför gå igenom denna lite krabbiga byråkratiska process? Jag kände att jag inte pallade först eftersom jag var sjuk, men problemen hade kunnat dyka upp i efterhand om jag t.ex. inte hade lyckats ta poängen för kursen och då inte uppfyllt CSNs minimumkrav och fått studiestödet indraget eller blivit nekad detta följande termin (i ett rent hypotetiskt katastrofscenario). Jag har också lärt mig att läsa det finstilta på hemsidan för att dubbelkolla hur det funkar med poäng och hur man ska gå tillväga för att anmäla ändringar etc. Mission accomplished!

Nu över till något helt annat: Halloweeen!

Hur har allhelgonahelgen varit? Här i Lund firas Halloween oftast i fler dagar än en. På Sambar (samhällsvetarkårens bar) hade vi Halloween-pub och flera nationer hade Halloween-sittningar och läskiga nattklubbar.

sambarhalloweenbooAtt klä ut sig är alltid kul men när jag tänker efter känns det som att det är Halloween året runt i Lund, för det oftast är något specifikt tema för sittningarna och då finns det alltid en chans att vara kreativ! Det roliga jag la märke till var att redan efter allhelgonahelgen hade affärerna börjat rusta upp inför jul.

julgodisÄr det bara jag som känner mig stressad eller lite ledsen av att bli påmind om att terminen håller på att ta slut? Jag menar, ok det är en sak att vi har börjat öva på luciasånger i kören eftersom vi kommer att ha konsert den 13 december,  men det är en annan sak när omgivningen håller på att “julifieras”. Tror jag har nämnt det i ett tidigare inlägg, men tiden går för fort!

Nästa termin kommer jag att befinna mig i Asien för att göra fältstudier i koppling med min masteruppsats så jag försöker påminna mig själv om att passa på att försöka njuta så mycket som möjligt av vad studentlivet har att erbjuda – vilket är mer än jag hinner med. Måste påminna mig själv ibland att jag är här för att skaffa mig en utbildning i första hand 😉

Luciaeventet finns redan på Facebook förresten. Det kommer att bli så fint och mäktigt. Universitetsaulan är bäst att ha konsert i tycker jag, för att det skapar en storartad och magnifik känsla. Läs mer här: https://www.facebook.com/events/527098640767857/

10407211_389548804503672_424956232878345254_nEn kompis från kören har målat den här fina bilden förresten 🙂

För er som saknar sommaren och vill ha lite värme, sol och strand så har Sambar sommartema i morgon under After School. Kolla in eventet “Sambar goes charter” om ni har lust 😉 https://www.facebook.com/events/367497190093255/

Ha det fint!

-Josefine

 

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt