Att hålla en studentbudget

Våren i Lund är fantastisk på många sätt. Det är varmt och dagarna blir längre och ljusare (dvs mer timmar för studier alltså). Stadsparken fylls på med kaffedrickande studenter och festerna och evenemangen avlöser varandra. Ett överhängande problem med denna tid är dock pengarna. Men vill ju gå på allt, göra allt, dricka gokaffe i solen och äta burgare på Tugg. Efter snart tre år i Lund har jag fortfarande inte riktigt lärt mig att hålla i pengarna men några tips och trix har jag snappat upp. Här kommer därför….

…Mina bästa budgettips!

  • Bästa och svåraste tipset: Försök göra en budget. Hjälpmedel: ICA student. Bra grej.
  • Baka ditt egna bröd och försöka laga så mycket som möjligt från grunden. Du tjänar på det i längden. Plus att folk blir imponerade.
  • Gör alla typer av grytor du kan komma på (inte bara tråkiga linsgrytor).
  • Käka mycket vegetariskt! Bönor är billigt.
  • Gör matlådor. OBS inte för en hel vecka då detta ofta resulterar i att man blir svintrött på matlådan och istället köper något annat, glömmer bort matlådan i kylen och maten blir gammal.
  • Käka tillsammans med dina kompisar! Nudlar blir mycket godare om det avnjuts tillsammans i sann solidarisk anda.

Jag lyckades med åtminstone 4 av dessa punkter idag då jag lagade vegetarisk böngryta med hemmagjorda tortillas tillsammans med en kompis. Vi hade till och med inlagd rödlök! Väldigt instagramvänlig måltid om ni frågar mig. Vi var dock hungriga så det hanns inte med. Men här kommer en bild på min kompis och lite tomma tallrikar iaf:

IMG_6306 (1)

Gla’ tisdag! Snart kommer CSN.

Det här inlägget postades i Ny i Lund, Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt