Ambassadörssittning

Vid sidan av mina studier har jag sedan termin 1 arbetat som studentambassadör för LU. Det är oss ni träffar på utbildningsmässor runt om i landet där vi försöker inspirera presumtiva studenter att välja LU genom att berätta om våra egna erfarenheter från studentlivet i Lund. Det är ett riktigt roligt extraarbete och speciellt när man sedan ser att personer man träffat ute på mässor faktiskt har valt att studera i Lund.

Nu till helgen. Jag och Emelie (en av de andra ambassadörerna och även bloggare här på lundastudent) bestämde oss för några veckor sedan att ta tag i en ambassadörssittning som det har varit mycket snack men lite verkstad kring. För er som inte vet vad en sittning är så är det en middag som man bokar hos en nation. Man betalar ca 140 kr och får då en trerättersmiddag. Det kan vara allt från en fin sittning med klädkod mörk kostym till en temasittning. Vårt tema för kvällen var “Oj, ursäkta jag har kommit fel!”.

Som sanna lundastudenter ville vi dock inkludera alla och bjöd därför även in studenter vid andra universitet och högskolor. Representerade på sittningen fanns Blekinge Tekniska Högskola, Chalmers och Högskolan i Jönköping och tillsammans svängde vi våra lurviga på Wermlands nation hela natten.

IMG_2366

Eftersom vi gillar traditioner här i Lund och eftersom jag och Emelie är riktiga tävlingsmänniskor tyckte vi att det kunde vara roligt att starta en ny tradition. Alla på sittningen blev därför uppdelade i olika lag där varje lag representerade ett universitet. De tävlade i allt från korvsvingning till godissnöreätartävling. Det delades även ut uppdrag under kvällen som kunde ge poäng, där Calle från Chalmers höll talet till mannen med bravur. Efter en sammanräkning av poängen kunde vi dagen efter konstatera att lag 3, Tomten, räven, Håkan, Ove tog hem segern. Laget representerade Blekinge Tekniska Högskola och nästa års ambassadörssittning kommer alltså att hållas i Blekinge (jag kommer ju dock inte vara med eftersom jag ska till Boston(!!!) på utbyte i ett år till hösten).

Nationerna här i Lund stänger två varför vi försökte prata oss in på någon fest som Toddyspexet hade i AF-borgen. Vakterna nekade oss dock med hänvisning till att vi inte var lämpligt klädda. Jag fattar verkligen inte vad de menade…

IMG_2356

Nu ska jag bege mig ut i det fina vädret innan jag har föreläsning vid 15 om lagen om företagshemligheter och arbetsrätten.

Ha det fint så länge!

/Linda

Om lindalo

Jag flyttade till Lund VT-11 för att börja studera på juristprogrammet. Jag är uppvuxen i Göteborg men valde bort min hemstad då jag ville uppleva hur var att studera i en riktig studentstad. Tiden flyger förbi och jag är redan inne på fjärde året. Under min studietid har jag hunnit med att bo i korridor, jobba och vara förman på Lunds nation och engagerat mig i Fakultetsambassadörerna. Jag har även arbetat extra på en advokatbyrå och varit studentambassadör, mentor och privatlärare. Just nu ser jag fram emot min första Lundakarneval och ett utbytesår till hösten på Suffolk University Law School i Boston.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt