Rapport från Californien

Mycket har hänt sedan jag bloggade här sist, varav det viktigaste förmodligen är att höstterminen har börjat! Upplägget vid universitetet här i USA ganska annorlunda mot vad jag är van vid från Lund, vi får ett berg av läxor in för varje föreläsning och läser 3-4 ämnen parallellt. (I Lund läser jag oftast max två ämnen parallellt.) Lästakten blir ganska hög i och med att UC Santa Cruz har quarter-system, vilket innebär att en termin bara är ca 10 veckor. Därför har vi redan hunnit ha vår första tentaperiod, efter bara 4 veckor av föreläsningar. Jag hade turen att bara ha en tenta under denna tentaperiod (desto fler uppsatser att skriva dock), vilket var en tenta i feminist studies som jag skrev igår. Tentan skrivs under ordinarie föreläsningstid, vilket för denna kurs är 1 h och 45 minuter, lite konstigt när en är van vid att skriva tenta i fem timmar. Hur som helst tror jag (hoppashoppas) att den gick hyfsat bra!

Förutom att ha spenderat otaliga timmar i biblioteket på campus har jag också hunnit med att åka på lite äventyr sedan skolan började. För ett par veckor sedan åkte jag på en resa till Tahoe med universitetet. (UCSC har en avdelning som bara jobbar med att arrangera resor för oss studenter under helgerna, så himla grymt!). Helgen i Tahoe var helt fantastisk, vi var där för att hjälpa till under en arbetshelg vid en stuga uppe i bergen som UCSC brukar åka till under vintern, men spenderade också mycket tid med att bara hänga. Förutom mig var det bara amerikaner med på resan, känns kul att äntligen ha lärt känna lite fler folk utanför bubblan av utbytesstudenter. Något som gjorde helgen i Tahoe extra grym var att det snöade massor, jag blev superlycklig! California har ju allt!

Just nu befinner jag mig faktiskt i Las Vegas med min pappa som är här på besök. Imorgon ska vi åka till Grand Canyon och på söndag bär det av tillbaka till Santa Cruz, med stopp i Death Valley. Känns jättekul att få besök hemifrån! Pappa tog också med lite prylar jag saknar här, såsom osthyvel, decilitermått och djungelvrål!

CIMG5480
Lördagshäng på McHenry library.

CIMG5472
Tog en pluggpaus i form av vandring längst en av hikinglederna kring campus och såg en livs levande UCSC maskot: En Banana Slug!

CIMG5456
Tahoe-gänget!

CIMG5455 CIMG5435

-Nellie

Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt