Hej på er!

 

De här två veckorna har verkligen rusat förbi. Igår stannade dock tiden upp.

EU-kommissionen var på besök i Lund igår och annordnade en dag full med seminarier för oss studenter.

Tre olika ämnen diskuterades: klimatfrågor, att göra karriär inom EU och migrationsfrågor.

EU-kommissionen hade bjudit in några personer som agerade panel under dagen och var med och besvarade olika frågor kring de olika ämnena som vi studenter hade. Det var verkligen jätteroligt att de gjorde dagen till ett diskussionsforum.

Tycker att det är så coolt att EU-kommissionen kommer till just vårt universitet och delar sin erfarenhet med oss. Det här är verkligen inte något man är med om varje dag.

bild4idag

Panelen för migrationsfrågorna på EU-dagen.

Våren är i Lund!

Solen är framme ganska ofta nuförtiden och det blir allt för många pluggpauser i solen. Men vi behöver ju D-vitamin, eller hur?

För en vecka sen hade Lund besök av International food market där flera olika matstånd från olika nationaliteter kom och erbjöd utsökt mat. Staden är levande och studenterna minglar runt på gatorna. Nu är Lund som bäst!

bild1idagbild2idagbild3idag

 

Jag tänkte tipsa om ett bra extraknäck som student:

Jag själv har under hela min studieperiod haft ett deltidsjobb för att kunna slösa lite extra pengar varje månad, men jag känner väldigt många som inte vill ha det så och vill satsa fullt ut på studierna ( som är ett heltidsjobb i sig ).

Förra lördagen extraknäckte jag som högskoleprovvakt i Malmö. Perfekt extraknäck!

Det är en heldag, en lördag, varje termin där man som provledare jobbar i 8h och vaktar salerna där högskoleprovet hålls i. Det är rast mellan varje pass så du hinner ta en kaffe och fika. Bästa jobbet! Och man tjänar väldigt bra i timlön!

Perfekt extrapengar för dig som inte vill ha något jobb under terminens gång men som kan behöva lite extra pengar inför sommaren eller vintern 😀

P.S. glöm inte bort att sista ansökningsdagen inför höstterminen är idag! In och sök!

 

Puss och kram / Sandra

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt