Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

No pain no gain

Hejhej!

Livet rullar på som det ska, kompis det går bra nu! Ganska bra iallafall, har varit lite klassiskt vinterförkyld men det ska man vara under vintern, annars är det ingen riktigt vinter. “No pain no gain”, som man brukar säga i sportsammanhang, tycker jag är ett beskrivande uttryck för denna situation. “No cold no winter” ligger inte riktigt lika bra på tungan, så kommer att använda det förstnämnda!

Rutiner

Mina dagar som praktikant är numera tvåsiffriga och har börjat komma in i riktiga rutiner, vilket inte är något som hör till vanligheten som student. Men att det är väl bra att vänja sig vid detta då ett riktigt liv inte är så långt borta och inte längre känns som en avlägsen fantasi. Dessutom har det visat sig att jag tycker rutiner är helt okej, det blir superenkelt att planera saker och sedan hålla fast vid de planerna till exempel. Det enda som inte är kul är cykelturen till och från Ericsson eftersom det är så kallt men ni vet vad man säger: “No pain no gain”. Avicii säger dessutom att livet är ett spel och att kärleken är priset, så jag kanske bara har nått nästa svårighetsgrad i spelet och tagit mig ett steg närmare priset.

Högskoleprovsanmälan

Jag hoppas att alla som planerade att göra högskoleprovet inte glömde anmäla sig, det har hänt mig alldeles för många gånger och vet därför hur tråkigt det är. För er som glömde kan jag bara säga att jag beklagar och önskar er bättre lycka nästa år, skriv det i kalendern eller betala en kompis att komma ihåg. För er som inte glömde får jag lov att säga snyggt och bra jobbat! Men högskoleprovet är inte som att komma över ett beroende; “erkänn att du har ett problem så är halva striden vunnen. Nejnejnej! att plugga lite innan provet är varmt rekommenderat, om man inte anstränger sig är det ju bara pengar i sjön.

På tal om sjön, här är en bild på sjönsjön vid LTH. Tänkte ta en bild när det var mer sol men jag glömde bort, sorry.
På tal om sjön, här är en bild på sjönsjön vid LTH. Tänkte ta en bild när det var mer sol men jag glömde bort, sorry.

Uppsatsskrivande

I vår ska jag skriva C-uppsats, kulkul! Eller jag vet inte, det ryktas om att det ska ta upp mycket tid och tid är pengar, och som student har man väldigt bråttom. Just nu känns det överväldigande med uppsatsen, precis som det ska kännas ibland på universitet. Men jag brukar tänka att de flesta klarar av uppsatsen och jag brukar vara i “de flesta”-facket. De flesta av er som läser detta är också i det facket, och till er rekommenderar jag detta tankesättet.

Här sitter jag och mina coola kompisar och planerar våra respektive C-uppsatser
Här sitter jag och mina coola kompisar och planerar våra respektive C-uppsatser

På återseende, alla mina fans!

februari 17, 2016

Inlägget postades i

Studentliv