Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Fullt upp – Men nu blir det blogg igen!

Hej på er.

Efter ett par månaders uppehåll är jag nu tillbaka på bloggen. Jag har saknat den.
”Jaha, har hon legat på stranden och chillat” kanske ni undrar? Om det ändå vore så väl…

Upptäckte (kanske aningens för sent) att jag saknade en kurs för att bli behörig till den master-utbildningen jag har tänkt läsa när kandidat-utbildningen är klar. Det gick inte att välja bort någon kurs på mitt kandidat-program då dom kvarvarande kurserna var obligatoriska, och därmed var studier på 200 % under första halvan av höstterminen ett faktum. Läste program-kursen här i Lund och den saknade kursen på distans från Uppsala universitet. Puh.  Ska aldrig mer läsa 200%.

Nu har jag överlevt och ska sakta men säkert försöka hitta mitt liv igen som har varit försvunnit dom senaste 10 veckorna.
Vad passar då bättre än att hoppa in här på bloggen igen under tema-veckorna som Linda berättade om i förra inlägget. Jag ska med hjälp av några bilder försöka ge er en bild av min vardag här i Lund. Så häng med, här har ni en helt vanlig höstig tisdag i mitt liv.

Frukost. Förmodligen det bästa på hela dagen. Jag vet att långt ifrån alla håller med mej, men personligen skulle jag inte ens klara av att cykla till skolan utan att ha ätit frukost. Havregrynsgröt och hemmagjord blåbärssylt är en riktig höjdare.
Spana också in den sjukt snygga tröjan jag har på mej dagen till ära. Nog för att jag är lite nördig men riktigt så här illa är det inte. Det råkade bara stå jobb på schemat idag. Jag jobbar extra som studentambassadör vilket bland annat innebär att jag får träffa alla nyfikna blivande (förhoppningsvis!) studenter på diverse mässor. Idag var det Inspirationsdag på Lund Universitet och jag har jobbat på Naturvetenskapliga fakulteten.

1

En Lundastudents bästa vän är cykeln. I morse mötte jag och min cykel fina höstfärger på väg till skolan/jobbet.

2

På plats på Inspirationsdagen i Astronomihuset. Kanske var just du förbi och pratade naturvetenskap med mej? Vad roligt i så fall, jag gillar mitt jobb väldigt mycket. Missade du det idag så är det Inspirationsdag imorgon också då hela Lund Universitet håller öppet. Se mer info och schema här.

3

Under eftermiddagen hade jag föreläsning och förmodligen var den sjukt spännande för jag glömde helt bort att ta någon bild. Förläsaren var på bra humör och vi fick sluta lite tidigare. Jag tänkte att det är lika bra att njuta av lite ledig tid på eftermiddagen och trampade iväg ner till stationen för att ta tåget till Malmö (PS. Det kan vara bra att komma ihåg var man ställde cykeln på stationens cykelparkering). Som trogen besökare i Second Hand-butiker är både Lund och Malmö att rekommendera. Dagens fynd blev en bok som förhoppningsvis ska bättre på min allmänbildning lite. 

6   5

Väl hemma igen väntade matlagning och middag med min sambo som kommit hem från jobbet. Med dessa sista bilder säger jag Bon appetit och Tack för idag.
//Susanne

7 8

november 3, 2015

Inlägget postades i

Studentliv